Tips voor buiten kweken

Buiten kweken van Cannabis planten

Soms is het beter om je eigen wiet te kweken in plaats van te kopen in een coffeeshop. In een coffeeshop kan de wiet bijvoorbeeld van slechte kwaliteit zijn, te duur zijn en je weet natuurlijk ook niet wat de kwekers ermee hebben uitgespookt aangezien er geen wet is omtrent wiet kweken. Vele kwekers stoppen dus extra geestverruimende troep in de wiet tijdens het kweken.

Je eigen wiet kweken is zeker niet moeilijk, maar het vergt wel om de juiste voorbereiding, wat geduld en enthousiasme. Er zijn echter wel nadelen wanneer je wiet buiten kweekt.

Nadelen

  • In tegenstelling tot de binnenkweek, grotendeels afhankelijk blijven van het weer, wat ervoor kan zorgen dat de kwaliteit en opbrengst van je buitenwiet per jaar verschilt.
  • In Nederland is het gedoogd om per huishouden 5 wietplanten te kweken voor eigen gebruik. Maar natuurlijk is het gedoogd beleid in Nederland zeer vaag. De politie kan bijvoorbeeld de planten in beslag nemen wanneer er klachten zijn van bijvoorbeeld buren. De wetgeving hieromtrent is vrij onduidelijk, er zijn gevallen bekend waar mensen met slechts 4 buitenplanten, zonder professionele installatie dus, toch een geldboete hebben gekregen.

Stap 1

Het succes van een goede plant kweken gaat letterlijk over de grond. Een goed locatie is de sleutel tot jouw succes. Natuurlijk moet je bij je perfecte locatie ook goede aarde gebruiken. Je kunt je eigen compost gebruiken of je verbetert de kwaliteit van de aarde door organische meststoffen te gebruiken. Alle buitenwiet soorten kunnen ook in een plastic of glazen kas gekweekt worden, dit biedt de plant wat meer bescherming en onttrekt de planten aan het zicht.

Stap 2

Nu je een locatie hebt met goede grond heb je natuurlijk zaadjes nodig, maar welke? Je hebt 2 opties, je hebt autoflower zaden en non-autoflower zaden. Non-autoflower zader bloeit op basis van de lengte van de dagen.

Gefeminiseerde autoflower planten produceren wel minder toppen, maar ze zijn veel sneller klaar om te oogsten & je bent zeker van het feit dat het ├╝berhaupt een vrouwelijke plant wordt.

Of je nou voor reguliere of autoflower zaden gaat, wel is aan te raden om zaden te gebruiken die zich al bewezen hebben (kijk naar recensies en vraag een beetje rond).

Stap 3

Wanneer je planten ge plaatst zijn zorg je ervoor dat de worteld genoeg water krijgen zolang ze nog niet uitgestrekt zijn. Zoals je zie tis buiten wiet kweken a piece of cake, veel plezier en succes met kweken en oogsten!