Tips voor bij het kweken van wiet

Een aantal tips om het maximale uit je planten te halen!

Voor iedereen die alles uit zijn wietplanten wilt gaan halen hebben we een paar kweektips.

Tip 1

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de voedingsbehoefte van je wietplanten. Een groot gemaakte fout van (amateur)kwekers is dat ze hun planten te veel voeding geven. Het is daarom essentieel dat je weet hoe je aan je plant(en) kunt zien wat ze tekort komen en waar ze teveel van krijgen.
Je wietplanten vertellen je alles wat je moet weten, je moet dus naar ze ‘luisteren’. Het komt het meeste voor dat wietplanten tekenen laten zien van vergeelde bladpuntjes door te veel voeding, dit komt door overvoeding. De echte voeding voor wietplanten is dan ook eigenlijk geen meststof, maar licht. Ook dien je goed te denken om het soort wietzaden dat je gaat gebruiken.

Tip 2

De meest gunstige omstandigheden in je kweekruimte helpen je planten om zich beter te ontwikkelen en dus meer op te brengen. Zorg dat de temperatuur altijd onder de 28 graden Celcius is en zorg ervoor dat de temperatuur ’s nachts zo weinig mogelijk daalt. Wanneer de temperatuur of de luchtvochtigheid in je kweekruimte te hoog of te laag is, zullen je planten niet goed groeien en je toppen zullen ook niet erg dik worden.

Tip 3

De meeste wietsoorten hebben een periode van twee tot drie weken waarin je kunt oogsten. Als je oogst, voordat deze periode is aangebroken, zal je opbrengst en ook de kwaliteit van je wiet drastisch lager zijn.